За тестото:
* 100 мл вода
* 50 мл олио/зехтин
* 1 ч.л. морска сол
* 10 г ленено семе
* 10 г сусам
* 10 г маково семе
* 10 г чия/чиа
* 180-200 г брашно
* 20 г краве масло
* морска сол
Продуктите за тестото се смесват в купа, като на порции се добавя брашно, докато се получи хубаво еластично, неполепващо тесто. Завива се в свежо фолио и се оставя да се отпусне на стайна температура, за около 30 минути.
Фурната се загрява на 180 градуса.
Тестото се разточва върху поръсен плот с брашно, с дебелина около 3 мм, разрязва се на квадратчета с нож за сирена или обикновен нож. Подреждат се в тава покрита с хартия за печене, надупчват се с вилица, намазват се с разтопено краве масло и се поръсват с малко морска сол.
Пекат се за 8-10 минути на средна скара, или докато леко потъмнеят.
1 коментар:
Прегръдки! :)
Публикуване на коментар