неделя, 30 юли 2017 г.

Свински ребърца на фурна с ананасов сок и къри



За две порции:
* 800 г свински ребра

Марината:
* 4 с.л. светъл соев сос
* 100 мл ананасов сок /от консерва или натурален/
* 1 ч.л. цвят от градинско къри
* няколко листа градинско къри
* 1 ч.л. червен пипер
* 1/2 ч.л. черен пипер
* сол на вкус
* 3-4 с.л. олио/зехтин

Продуктите за маринатата се смесват и разбъркват. Ребърцата се нарязват и мариноват по желание предварително, а може и  да се подредят в тавичка и направо да се залеят с маринатата.
Пекат се под фолио за час, на средна скара, на температура 200 градуса. След час се маха фолиото и се запичат за 10-15 минути, да хванат хубава коричка, като от време на време се поливат със соса от тавичката.
Ако ребрата са по-големи се пекат по-дълго време. В случая са малки и крехки ребърца и кокала лесно се отделяше след изпичане.



2 коментара:

Люси каза...

ООО това са ребра един път :) Прекрасни!

vesela каза...

И това ще открадна, дааа!