* 6 броя малки свински котлети
* 3 скилидки чесън
* 300 мл сухо бяло вино
* 1 ч.л. мащерка
* 1 ч.л. листа от градинско къри
* 1 ч.л. хималайска сол
* 1/2 ч.л. черен пипер
* 30 г краве масло
* 30 мл зехтин
* 1 с.л. царевично натурално нишесте
Фурната се загрява на 200 градуса.
Чесънът се нарязва на филийки и се смесва с разтопеното краве масло, зехтин, черен пипер, мащерка и къри, разбърква се сместа и се намазват котлетите.
Запечатват се в загрят тиган с дебело дъно, по 3-4 минути от всяка страна и се преместват в тава за печене. Подправят се със сол.
В същия тиган се добавя ако е останала мазнина от котлетите, добавя се виното, оставя се да заври, поливат се котлетите, покриват се с лист алуминиево фолио и се пекат в загрята на 200 градуса фурна, на средна скара, за около 20 минути. /Проверете като боднете с шиш или вилица, дали се боде лесно месото и излиза лесно вилицата/. Открийте котлетите и запечете за 5 минути.
Готовите котлети се изваждат от тавата и се поставят в съд с капак. Сосът се връща в тигана.
Нишестето се разтваря в 50 мл студена вода, добавя се към соса при непрекъснато разбъркване, докато се сгъсти.
Опитва се на вкус за сол и пипер и при нужда се добавят.
Котлетите се сервират със сос и по желание гарнитура: запечени или сварени картофи, ориз, гъби, или запечени броколи и карфиол.
1 коментар:
Представям си аромата на тези пържолки...мммм! Чудни са, Даре!Прегръдки!
Публикуване на коментар