* 400 г пилешко месо
* 1 литър пилешки бульон
* 2 моркова
* 1 средно голям корен пащърнак
* 3 стръка целина
* 1 глава лук
* 3 скилидки чесън
* 1 голям картоф
* 150 г кейл
* магданоз за поръсване
* 4-5 с.л. зехтин
* лимонов сок
* сол и черен пипер
Пилешкото месо се сварява в 1,5 л вода. Изважда се, прецежда се бульонът, а месото се накъсва на малки хапки.
Загрява се зехтинът в тенджерка на котлона, добавят се нарязаните на ситно лук, чесън, моркови, пащърнак и се задушават 2-3 минути. Добавят се нарязаните картофи, стъбла целина, накъсан кейл и прецеденият бульон. Долива се още 1 литър вода и супата се вари 30 минути. Накрая се добавя накъсаното пилешко месо и супата се подправя със сол, пипер, лимонов сок и магданоз.
Няма коментари:
Публикуване на коментар