1,5 кг свинско месо (бут, гърди, плешка, врат)
Марината:
* 2 с.л. сумак
* 100 г кисело мляко
* 1/2 ч.л. кимион
* 1 ч.л. червен пипер
* 1 ч.л. черен пипер
* 1/2 ч.л. лют червен пипер
* 3-4 с.л. зехтин
* сокът на половин лимон
* 1 ч.л. сол
Месото се нарязва на тънки филийки, като за дюнер. Всички продукти за маринатата се разбъркват в дълбока купа, добавя се месото и се разбърква. Оставя се да престои в маринатата няколко часа (минимум 2 часа).
Бамбукови шишчета се накисват в студена вода за около 30 минути.
Готовото месо се нанизва на шишчета плътно – като месото за дюнер). (Шишчетата са с повече месо от обикновено и по-тежки). Пекат се на барбекю до готовност.
Поднасят се със ситно нарязана салата в персийски стил (домати, краставици, зелена салата, кориандър или магданоз, копър) и по желание с млечен сос.
Няма коментари:
Публикуване на коментар