понеделник, 10 март 2025 г.

Солен кекс с царевично брашно и ким


3 яйца

250 кисело мляко

1 равна ч.л. сода /смесва се с млякото и се изчаква да шупне/

50 мл олио

1/4 лъжичка сол

100 г извара

100 г натрошено сирене

160 г царевично брашно и 40 г бяло брашно/ бялото може да се пропусне и да се добави същото количество царевично брашно, или оризово/ 

ким за поръсване отгоре и по желание 1 ч. л. вътре в сместа

След като содата се разтвори в млякото и шупне, към сместа се добавят яйцата, разбиват се с телена бъркалка и се добавят и останалите продукти, разбърква се сместа , изсипва се в намазана с мазнина тавичка ( диаметър 22-24 см), или покрита с хартия за печене и се пече 30 минути на 170 -180 градуса. 



Няма коментари: