вторник, 7 октомври 2025 г.

Гъби на барбекю



Продукти:
1 кг големи гъби печурка или портобело 
100 мл лек соев сос
3-4 с.л. олио
1 ч.л. черен пипер
20 г краве масло

Приготвяне:
Пънчетата на гъбите се махат, а гъбите се почистват с четка. 
Овкусяват се със соев сос, олио и черен пипер като хубаво се намазват с ръце, да има навсякъде от сместа.
Пекат се на барбекю и от двете страни, като първо се поставят с външната част надолу и във всяка се поставя по лентичка масло /може да се пропусне/.

Гъбите стават много сочни и вкусни.
Може да добавите подправки по ваш вкус, но на мен с по-малко подправки, само със соев сос и черен пипер на барбекю, ми харесват най-много.
Пънчетата на гъбите отделям и влагам в други ястия.
Ако искате да ползвате класически соев сос, то сложете наполовина или разредете с вода.


Няма коментари: