вторник, 19 април 2011 г.

Ягодова баница по рецепта на Иван Звездев



1 пакет кори - 400 гр.
300 г ягоди 
250-300 гр. конфитюр от ягоди 
200 гр. крема сирене 
50 гр. орехови ядки 
3 яйца 
1 ч. ч. кисело мляко 
кората на 1 портокал 
пудра захар за поръсване 

Крема сиренето се разбива с миксер. Последователно се прибавят киселото мляко и яйцата, като разбиването продължава.
В намаслена тавичка се поставят 3 точени кори и се заливат с част от млечната смес.

Слага се втори пласт кори и се покрива с ягодов конфитюр и нарязани на филийки ягоди. Оформя се трети пласт кори, залива се с остатъка от сместа, добавят се ягоди и конфитюр и отново се покрива с кори.
Баницата се поръсва с настърганата портокалова кора, смлените орехови ядки и пудрата захар. Нарязва се на парчета и се пече във фурна 20-30 минути на 180-200 градуса. 



Няма коментари: