4 броя пилешко филе
200 г. краве или козе сирене
1 тиквичка - около 400 г.
50 г шам фъстък
3-4 пера от пресен чесън
2 с.л. зехтин
Щипка сол, бял смлян пипер, чесън на прах
2 с.л. зехтин
1 ч.л. мед
Гарнитура:
600 г. пресни картофи
30 г. масло
1 ч.л. майорана
щипка сол и бял смлян пипер
200 г. краве или козе сирене
1 тиквичка - около 400 г.
50 г шам фъстък
3-4 пера от пресен чесън
2 с.л. зехтин
Щипка сол, бял смлян пипер, чесън на прах
2 с.л. зехтин
1 ч.л. мед
Гарнитура:
600 г. пресни картофи
30 г. масло
1 ч.л. майорана
щипка сол и бял смлян пипер
За гарнитурата:
* Измитите картофи се нарязват с кората. Поставят се с в тавичка, застлана с хартия за печене. Подправят се със сол, майорана и бял смлян пипер. Добавят се резенчета масло и картофите се пекат в загрята фурна, докато добият кафява коричка.
* Взимаме едно филе, добавяме по 2-3 лентички от тиквичката една до друга върху него, разпределяме в средната част на филето от плънката със сирене и навиваме на руло. Увиваме и завързваме добре с дебел конец и нареждаме филетата в тавичка покрита с хартия за печене. Всяко филе намазваме тънко с мед, поръсваме със зехтин и печем в загрята фурна - 200 градуса на средна скара, около 30 мин., като обръщаме филетата да се запекат равномерно и от двете страни. Сервираме с печени картофки с майорана.
4 коментара:
Много апетитно изглеждат!
И плънката точно по мой вкус - с много сирене :)) Ще трябва да пробвам, а :)
От тиквичката леко сладнеше, но на мен много ми допадна:) Пробвай, пък ако не ти допадне, прати го на мен ;)
И на мен ми харесва това предложение!
Записвам си го,изглежда много апетитно!
Много добро и като рецепта и като снимки. Браво, Дари!
Публикуване на коментар