сряда, 26 октомври 2011 г.
Френски макарони с шоколадов крем + ликьор "Бомбардино"
Тези дни, Ирина публикува много полезно видео за направа на френски макарони. След като веднъж вече опитах по нейна рецепта да направя френски макарони, то след това видео и нейни съвети, се реших да направя отново.
Използвах посочената рецепта във видеото, но промених крема. Тъй като тези дни направих ликьор Бомбардино, по рецепта на Йоана, макар да трябва да отлежава една седмица, аз реших да го включа в шоколадовия крем.
Според мен макароните този път ми се получиха. :))) Точно 16 минути печене, точно на 150 градуса, макар предния път на тази температура и време да не станаха толкова сполучливи като днешните.
Моите макарони са светли, понеже използвах едно по-светло какао, че свърши натуралното тъмно.
Ще им хвана цаката, няма къде да идат.:)))) Всичко си зависи от печката , а с нея ще се разберем някак, знам!:))) Макароните ми са с различна големина, че този път не очертах кръгчета. Честно казано, не очаквах да се получат! :))) Дори след като ги изпекох, тогава започнах да приготвям крема - за по-сигурно. :)
Рецепти няма да пиша, а ви пращам в блога на Ирина тук:
http://sunshineskitchen.com/chocolate-and-chestnuts-macarons/
А ликьор "Бомбардино" може да видите как се приготвя тук:
http://www.kulinarno-joana.com/2010/01/home-made-bombardino/
За крема ми бяха нужни:
150 мл сладка сметана за разбиване
150 г тъмен шоколад
50 мл ликьор Бомбардино
Начупих шоколада в купа, сложих го за минутка в микровълновата, докато се размекне. Добавих студен ликьора и разбърках с дървена лъжица. След като шоколада пое ликьора, добавих студена сметана и разбих с миксер.
А ето и още снимки:
Весел ден на всички и честит празник на празнуващите днес! На именниците пожелавам, много здраве, пак здраве и най-вече да са живи и здрави и много, много щастливи!:)
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
14 коментара:
Тц, тц, нямаш спирка! Страхотно изглеждат!
Мерси, Мейче:)
Мммм, чудни са макаронките ти!! Аз още не съм се престрашила да пробвам :))
Даре,страхотни са станали!Красиви и вкусни,само да ги схрускаш мммм....
Дари,направо ще ме побъркате с Ирка с тези прекрасни макарони!Точно днес и аз прегледах видеото,и си промених тотално представата,не било чак толкова страшно приготвянето им!
Твоите са прекрасни!
А снимката в чашата е много яка!
Ох,как ми се иска поне едничко сегаааа!
Хубав празник пожелавам!
Браво, браво и аз съм им мераклия, но само чакам повода, не мисля, че е толкова трудно като имаш точните указания се получава, получили са се страхотно!
Благодаря ви!:)
Да, Павлина, не е трудно, но при мен трудността идваше от печката. Пече по-особено и предния път не ги налучках добре, за да се образуват полички. :)
Някакъв опасен "макаронен вирус" върлува явно, че в доста блогове само макарони виждам :-) Чудесно си се справила, а този крем звучи фантастично!
Поздрави, Милена :-)
Чудесно изглеждат!
Много обичам макарони и все се каня да пробвам сама да си направя, но още не съм се престрашила.
Но в скоро време, ще опитам.
Поздрави и хубав ден!
Ох, Дари, аз отдавна въздишам по тях и все още ми се струват висш пилотаж. Но май ще трябва да опитам в най-скоро време, че то не се издържа,толкова изкусителни предложения като твоите.:-)))
Перфектни са ти се получили! Поздравления!
Когато имаш време, намини през блогчето ми, там има изненада за теб!
Очаквам те!:-))
Сърдечни поздрави и хубави почивни дни!
Благодаря ви! Мони, благодаря за наградата!:)
Аз като почетен член на клуба "Не правя макарони" мога само да се възхищавам на показанато тук. Сигурна съм че, са вкусни и неустоими, но имам огромен респект към белтъчното тесто. Чудесни макарони! Поздрави!
Прекрасно си се справила с макароните! Радвам се, че видеото ми ти е помогнало :)
Гуинет, Ирина, благодаря!:)
Ирина, видеото наистина е много полезно! Още една доза направих по тази рецепта с 90 г белтъци и пак се получиха макароните. Вече само по тази рецепта ще ги правя. Този път и тъмно какао сложих, та станаха кафевички. И тях ще пусна тия дни, че не съм ги показвала! Още веднъж благодаря!:)
Публикуване на коментар