Една стара рецепта от мен на любимите прасковки. Рецептата взех от Нели, от форум Svatbata.org
Правила съм ги неведнъж и са ми много любими.
След като ги открих в интернет, с още няколко мои рецепти в сайт, където не съм разрешила копирането и публикуването на снимките ми, реших да ги споделя и тук, макар снимките да са от 2010 г.
1ч.ч. мас (леко разтопена)
1и 1/2 ч.ч. захар
1ч.ч. кисело мляко
3 яйца
1 ч.л.
сода бикарбонат
1 пакетче амонячна сода
Ванилия
Лимонови корички
Брашно - колкото поеме за меко тесто
Червена и жълта сладкарска боя
Кристална захар за овалване
Всички продукти се смесват и се замесва тесто. Разточва се с
дебелина 0,5 см. Режат се кръгчета с капачка от шише и се редят в
тавичка застлана с хартия за печене. Пекат се до леко порозовяване.
Изваждат се, слепват се с конфитюр.
В две купички разтваряме жълта и червена боя. Топваме едната част на
прасковката в едната боя и после другата част в другата. Овалваме ги
веднага в кристална захар.
29 коментара:
Тези прасковки са чудесни,върна ме в детството !
Много го обичам!Твоите са станали разкошни!
Хубава и усмихната седмица!
Ами да, хората ти публикуват прасковките, пък ти не си :)))
Много ги обичам, Даре. Ама са ми едни от най-връткавите сладки. Да можеше да посегна.... ама като знам, че и у вас няма.... ще почакам май.
Ехааа... че са прекрасни твоите прасковки Кокона.
Много години не съм правила тези скусни и красава сладко но като гледам твоите направо ми се прииска да запрятам ръкави.:)
Много красива си ги украсила ,а снимките показват цялата им прелест.
Хубава и прекрасна нова седмица.
Прегръдки!
О, браво! Върнах се в детските години, тези сладки ми бяха най-най-любимите! :)
С тези свежи листенца изглеждат още по-хубаво!
Много хубава и усмихната нова седмица!
Страхотни са! А кой е сайтът?
ТОВА СА ЕДНИ МНОГО ВКУСНИ ДОМАШНИ СЛАДКИ ОТ МОЕТО ДЕТСТВО!ЗА МЕН ДОМАШНО ПРИГОТВЕНИТЕ ХРАНИ СА НАЙ-ВКУСНИ!ПОЗДРАВИ ОТ РУСЕ!
Много благодаря, Ивелина!:)
Благодаря, Траяна!:)
Ето тук:
http://e-kulinar.com/2010/10/01/%D0%BF%D1%80%D0%B0%D1%81%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D0%BA%D0%B8/
Мерси, Нели! И на теб хубава седмица:)
Благодаря, Мария! На мен също ми бяха любими:)
Благодаря, Зиче!
Преди често ги приготвях, но ги бях позабравила:)
Днес обаче след публикацията, спретнах половин доза от посочените продукти.:)
Има вече, Пепчо, има :)))))
Много благодаря, Мира!:)
Е, не издържах и спретнах половин доза.:)))
Вече имам 50 прасковки за унищожаване:)
Коконче, позагуби се нещо, но затова пък се появяващ с гръм и трякъс;)
Много ги обичам тези прасковки, но ме мързи да отделя толкова време. Ще приседна тук да си хапвам от твоите;)
Хубав вторник!
Тук съм , Мъхче! Напоследък нямам желание за готвене и затова почти не се появявам в блоговете :)
Хубава седмица:)
Страхотни са тези прасковки!
И аз скоро се бях присетила за тях, но все отлагам направата им :)
Надявам се утре да имам малко повече свободно време и да зарадвам всички у дома :)
Поздрави с пожелание за хубава седмица! :)
Много ги обичам и винаги, когато ги видя ме изкушават:). Честита баба Марта, с пожелания за много здраве и щастие!
Kao da su sad ubrane sa drveta, mirisu do Beograda, prelepe su mila, poljubac :)
Страхотна публикация. Продължавай в същия дух!
Чудесно пролетно предложение...прекрасен вкусен спомен от детството ми. Обожавах, когато някое дете (съученик) в училище черпеше за рож.ден с прасковки и нямах насищане. Като ти разглеждам снимките и направо усещам аромата им.
Здравейте,аз не съм правила прасковки,но мисля да опитам.Много ги харесвам и смятам,че и на децата ми ще допаднат.Само не ми е ясно за лимоновите корички.За настъргана кора от лимон ли става въпрос?
Тези сладки са много вкусни.Мисля ,че и на децата ми ще им харесат.Не съм правила досега прасковки,но ще опитам.Само не ми е ясно за лимоновите корички.За настъргана кора от лимон ли става въпрос?
Здравейте!
Да, точно за настъргана кора от лимон става въпрос.
Няма нищо сложно в приготвянето им. Успех с направата и да Ви е вкусно!:)
Благодаря ти!:)
Благодаря Ви!)
Мерси, миличка!:)
Благодаря:)
Публикуване на коментар