вторник, 9 октомври 2012 г.

Бишкотена плодово-кокосова торта

Тортата беше за рождения ден на най-добрата ми приятелка.
Отново забравена в моите стари албуми.
Пускам я сега. :)


Необходими продукти:
6 пакета бишкоти (по 12 броя пакетче), 1,5 л сметана за разбиване, 500 г заквасена сметана, 200 г кокосови стърготини, 2 пакетчета ванилова захар, 400 мл компот от кайсия за напояване на бишкотите, 500 г ягоди, 500 г киви, 1 авокадо, 1 грейпфрут, 1 кг банани, 1 кг портокали, сладкарски бои за оцветяване.

Начин на приготвяне:
1 л сметана се разбива на сняг. Добавя се заквасената сметана, 2 пакетчета ванилова захар и кокосовите стърготини и се разбърква внимателно с дървена лъжица. Върху подходяща правоъгълна подложка, или върху картон облечен с фолио се нареждат легнали два реда един до друг сиропирани в компот бишкоти. Отгоре се намазва с 1/2 от сметановия крем. Нареждат се нарязани на кръгчета банани, върху тях нарязани на кръгчета киви и резенчета обелен портокал. Слага се втори ред напоени бишкоти , намазват се с останалия крем, нареждат се плодове и се слага трети ред сиропирани бишкоти. Разбива се 500 мл сладка сметана. Измазва се тънко тортата отгоре, а останалата сметана се разделя на 2- оцветява се с бои и се шприцова борда на тортата. Отгоре се украсява с останалите плодове, като се аранжира по избор.




2 коментара:

ellyganova каза...

Ехеее, колко много торти! Коя от коя по-атрактивни.
Много се дразня и аз на кражбите на снимки, но наистина не знам какво трябва да се направи в подобен случай, за да има някакъв резултат :/

Kokona каза...

Мерси, Ели!:)
Да ти кажа честно, каквото и да се направи, те няма да спрат:)
Поне да си ги кача в блога, където им е мястото:)
Стари, нови - хубави, лоши, няма значение:) Мои са си:)