сряда, 10 октомври 2012 г.

Вита торта с готови блатове и крем


Още една торта от 2009 г.

Необходими продукти:
1 кутия квадратни готови блатове - какао
1 крем Тирамису - готов, който се разбива с 300 мл сметана.
Ром, кафе - за напояване на блатовете.
Разтопен шоколад или маслен крем за измазване на тортата.
Марципан Варна за украса
Масленият крем и рецептата за марципана са описани в предната рецепта за Вита торта.






Начин на приготвяне:
От единия квадратен блат, изрязваме кръг за основа с диаметър 20 см. Останалите два блата разрязваме на ленти. Всеки един на три ленти, по около 7 см едната.
Сиропираме съвсем леко с лъжица лентите с ром и малко еспресо (по 2 с.л. на лента), намазваме ги с крем Тирамису и навиваме върху основния блат. Увиваме тортата с фолио и оставяме да престои една нощ в хладилника. На следващия ден я изваждаме, отвиваме фолиото, измазваме с маслен крем, оставяме я отново да стегне за час два в хладилника, след това я покриваме с марципан и украсяваме по желание.



Марципанът е доста накъсан, ама толкова ги умеех. И сега не ги умея повече тези неща :))))