понеделник, 10 юни 2013 г.

Малай - Румънска баница



Продукти:
* 400 г царевичен грис
* 5-6 с. л. (с връх) пшенично брашно ( може и без него )
* 2 кофички кисело мляко (по 500 г)
* 6 яйца
* 1 равна с. л. сода бикарбонат
* 50 мл олио
* 150-200 г краве сирене
* олио за намзване на тавата
* 1 равна ч.л. сол (ако сиренето не е солено)


Приготвяне:
* Едното кисело мляко се изсипва в дълбока купа и се прибавя содата, за да шупне.
* След това се прибавят 3 яйца, олио и пшеничното брашно и се разбърква добре с бъркалка.
* Постепенно се прибавят цялото количество царевичен грис и сиренето. Обърква се добре и сместа се изсипва в намаслена тава.
* Пече се в сгорещена фурна около 10-15 минути, за да стегне.
* Изважда се и се залива с останалите 3 яйца, разбити с 1 кофичка кисело мляко и се връща във фурната, докато се доопече.
* Печенето обикновено продължава около 30-35 минути (общо) на 190-200 градуса, едновременно отгоре и отдолу. Проверява се с клечка забодена в средата, дали е изпечено.




1 коментар:

Еoc каза...

Чудесна е, непременно ще опитам. В кухните и на други балкански народи има подобни рецепти.