четвъртък, 26 май 2016 г.

Агнешко бутче с розмарин, риган и чесън



Великденските празници изкарахме на село, а за да ни е вкусно и да сме сити, се погрижи свекърва ми. От мен бяха само козунаците :)

Следващите 3-4 рецепти в блога са приготвени от нея и снимани от мен, за да документирам вкусните ястия, с които понякога ни глези.

Агнешко бутче с розмарин, риган и чесън



А ето и рецептата:
Около 2 кг агнешко бутче се измива, подсушава с кухненска хартия, правят се прорези, щпикова се със скилидки чесън.
В разтопено краве масло, около 50 грама + 20-30 мл слънчогледово олио, се добавят стръкчета розмарин, лъжичка червен пипер, 1/2 лъжичка черен пипер, сол, малко джоджен, щипка риган, 2-3 с.л. соев сос, сокът на 1 лимон, сол на вкус и със сместа се намазва бутчето. В тавата се добавя чаша бяло вино, бутчето се завива с алуминиево фолио и се пече в загрята на 200 градуса фурна за 30 минути. След това градусите се намаляват и се пече още 90 минути на 180 градуса.

Маха се фолиото и бутчето се запича за 15 минути, като се полива от време на време със соса от тавичката.


Няма коментари: