За 3 порции:
* 300 г краве сирене
* 125 г моцарела
* 100 г кашкавал
* 3 домата
* 3 зелени чушки (пиперки)
* 3 червени чушки (пиперки)
* 3 яйца
* 3 люти чушки
* планинска чубрица
* риган
* черен пипер
* 60 г краве масло
На дъното на 3 формички за печене или 3 гювечета се разпределя кравето масло. Върху него се разпределя нарязаното на блокчета краве сирене.
Върху сиренето се подреждат изпечени на грил тиган и обелени чушки (пиперки) и кръгчета леко запечени домати. Подправя се с риган, чубрица и черен пипер.
Отгоре се подреждат парченца кашкавал, парченца моцарела, резени домат, 1 люта чушка, чуква се по 1 яйце и се поръсва отново с подправки - черен пипер, риган и чубрица. Ястието се пече на средна скара в загрята на 200 градуса фурна за около 30 минути.
(Забележка: доматите нарязвам на кръгчета и съвсем леко запичам в намазан с мазнина тиган, колкото да се изпари част от водата в тях, но не и да залепват за тигана. Целта е да не разводняват ястието).
2 коментара:
тази хитринка с доматите не знаех, но ще се възползвам, че ей сега излизат градинските домати, които са си доста сочни.
Най-често хапваната от мен вечеря за лятото :)
Чудесно е , Даре!
Публикуване на коментар