петък, 26 август 2016 г.

Миди със сайдер и бекон


По спомен, въпросната рецепта е на Джейми Оливър, явно видяна по ТВ и записана накратко в тефтера. Харесаха се много мидите, приготвени по този начин, затова споделям продуктите, които ползвах за рецептата.


Миди със сайдер и бекон

* 1 кг миди
* 1 чаша ябълков сайдер
* 100 г крема сирене
* 100 г пушен бекон
* копър
* магданоз
* 2-3 скилидки чесън
* черен пипер
* сол
* зехтин

В дълбок тиган се добавят 2 с.л. зехтин и се запържва беконът и нарязаният на ситно чесън. Изважда се беконът и се поставят мидите, добавя се чаша сайдер и се готвят 3-4 минути, докато се отворят. Добавят се крема сиренето, подправките, разбърква се. Добавя се беконът, отново се разбърква и мидите се сервират  със сос и препечени чеснови филийки.



Няма коментари: