петък, 26 август 2016 г.

Домашен кетчуп



Продукти:
* 1 ч.ч вода
* 5 кг домати ( по желание обелени)
* 8 броя средно големи глави лук
* 300 г ябълки (нарязани на филийки с кората)
* 4 броя червени капии
* 2 броя люти чушки
* 200 мл ябълков оцет
* 1 с.л. червен пипер
* 4 зърна карамфил

* 250 г захар
* 3 с.л. сол + 1/2 ч.л. канела
* целина и магданоз по желание

Приготвяне:
Продуктите се нарязват, смесват се в тенджера с подправките, оцета и водата, и сместа се вари до желаната гъстота (не много гъсто). Сместа се пасира, пълни се в бутилки, затваря се с капачки и се заваряват 10 мин.





Няма коментари: