Несезонна салата, но много любима. Направих си я тези дни, когато за кратко беше по-хладно и времето предразполагаше и към по-тежки ястия.
Салатата си има история. Приятелка веднъж "ме нахрани" с нея, когато на работното място, нямахме особен избор от солени храни за обяд, а и не разполагахме с кой знае какви условия да си сготвим ястие.
Оттогава ми е любима и си я хапвам с голямо удоволствие.
* 500 г картофи
* 300 г пилешко филе
* 200 г майонеза
* 1/2 връзка магданоз
* сол
* черен пипер
* малко ябълков оцет
Картофите се сваряват с кората, обелват се и се нарязват на кубчета. Оставят се да се охладят.
Филето се нарязва на хапки и се изпича в тиган с незалепващо покритие, за около 4-5 минути, след което се нарязва на по-малки хапки.
Магданозът се нарязва на ситно.
Всички продукти се смесват в купа, овкусяват се със сол, пипер, малко ябълков оцет и се объркват с майонеза.
Салатата се охлажда преди сервиране.
Начинът по който съм сервирала не изглежда много привлекателно, но уверявам, че е чудесна на вкус :)
Няма коментари:
Публикуване на коментар