четвъртък, 6 юли 2017 г.

Картофена салата с пилешко и майонеза



Несезонна салата, но много любима. Направих си я тези дни, когато за кратко беше по-хладно и времето предразполагаше и към по-тежки ястия.

Салатата си има история. Приятелка веднъж "ме нахрани" с нея, когато на работното място, нямахме особен избор от солени храни за обяд, а и не разполагахме с кой знае какви условия да си сготвим ястие.
Оттогава ми е любима и си я хапвам с голямо удоволствие.

* 500 г картофи
* 300 г пилешко филе
* 200 г майонеза
* 1/2 връзка магданоз
* сол
* черен пипер
* малко ябълков оцет

Картофите се сваряват с кората, обелват се и се нарязват на кубчета. Оставят се да се охладят.
Филето се нарязва на хапки и се изпича в тиган с незалепващо покритие, за около 4-5 минути, след което се нарязва на по-малки хапки.
Магданозът се нарязва на ситно.
Всички продукти се смесват в купа, овкусяват се със сол, пипер, малко ябълков оцет и се объркват с майонеза.
Салатата се охлажда преди сервиране.

Начинът по който съм сервирала не изглежда много привлекателно, но уверявам, че е чудесна на вкус :)


Няма коментари: