За 2 порции:
* 500 г пилешко филе
* 200 г гъби
* 1 домат (250 г)
* 100 г кашкавал
* сол
* черен пипер
* риган
* 20 г краве масло
* 20 мл зехтин
* 3 с.л. светъл соев сос
* 30 мл бяло вино
* 20 г масло преди запичане
Пилешкото филе се нарязва на хапки и се изпича на тиган с незалепващо покритие и от двете страни, за по около 2-3 минути от всяка страна.
Изважда се и се прехвърля в малка тавичка.Подправя се с малко сол и пипер.
В същия тиган се загряват маслото и зехтина и се задушават нарязаните гъби, подправят се със сол и пипер, 2-3 с.л. соев сос, добавя се риган и около 30 мл бяло вино и като кипне и се поизпари, гъбите се прехвърлят към пилешкото месо и се разбъркват. Добавя се обелен и нарязан на кубчета домат.
Отгоре се слагат бучици масло, поръсва се обилно с настърган кашкавал и ястието се запича за около 20 минути в загрята на 200 градуса фурна.
1 коментар:
Изглежда превъзходно! Поздравления! Чудесен блог!
Публикуване на коментар