събота, 24 ноември 2018 г.

Пикантни свински гърди на фурна



* 1,5 кг свински гърди с кост

Марината:
* 2 с.л. кисело мляко
* 30 мл зехтин
* 2 скилидки чесън (нарязани)
* 1 ч.л. куркума
* 1 ч.л. черен пипер смлян
* 1 ч.л. червен пипер
* 1 с.л. терияки сос (Кикоман)
* 2 с.л. понзу сос (Кикоман)
* 2 с.л. сумак
* 20 мл ябълков оцет
* 30-40 мл бяло вино
* сокът от 1/2 лимон


Месото се слага цяло в тава. Продуктите за маринатата се смесват и се изливат върху месото. Поръсва се с още 2-3 с.л. зехтин, покрива се тавата с фолио и ястието се пече във фурната 3 часа на средна скара, на 170 градуса.
Сервира се с пресни или гриловани зеленчуци.




Няма коментари: