вторник, 13 ноември 2018 г.

Крем супа със сладък картоф и моркови



За 2 порции:

* 250 г батат (сладък картоф)
* 2 големи моркова
* 1 малко парче праз
* 1/2 глава червен лук
* 4 с.л. зехтин
* 2 с.л. лек соев сос
* 1/2 ч.л. черен пипер
* 1 ч.л. сол
* 1 ч.л. мащерка

* 20 г запечени белени тиквени семки
* заквасена сметана


В тенджерка се загрява зехтинът, добавят се нарязани на ситно лук, праз, моркови и се задушават за 2-3 минути. Добавя се литър вода и обелен и нарязан на кубчета сладък картоф.
Добавят се подправките: сол, черен пипер, соев сос, мащерка и супата се оставя да ври на тих огън около 20 минути, или до готовност на картофите.
Готовата супа се пасира и се сервира с лъжица заквасена сметана и леко запечени белени тиквени семки.



Няма коментари: