За 3 порции:
* 600 г телешко месо (шол)
* сол
* черен пипер
* 1 с.л. кисело мляко
* 2 с.л. соев сос
* 3 с.л. зехтин
* 10 г краве масло
* 1 кг картофи
* 50 г краве масло
* 1 ч.л. сол
* 1 ч.л. мащерка
За заливка:
* 3 яйца
* 300 г кисело мляко
* 1 с.л. брашно
* 50 г настърган кашкавал
Месото се нарязва на много тънки филийки, като дюнер кебап. Поставя се в купа, овкусява се с кисело мляко, соев сос, зехтин, пипер.
Изпича се в загрят тиган с дебело дъно, за около 2-3 минути и от двете страни. Готовото месо се изважда в тавичка за печене. Подправя се със сол. Разпределят се малки бучки масло.
Картофите се обелват, нарязват се на кубчета и се сваряват. Отцежда се водата, като се оставя около половин чаша от нея в тенджерата при картофите, добавя се масло, сол, мащерка и картофите се пасират на пюре.
Сместа се разпределя върху телешкото месо.
От яйцата, млякото, брашното и кашкавалът се прави заливка, като се смесват в купа и разбиват с телена бъркалка. Сместа се разпределя върху картофите.
Ястието се слага в студена фурна на средна скара, включва се на 200 градуса с долно и горно нагряване и се пече около 50 минути.
/В случай, че не ползвате керамична тава за ястието, може да загреете фурната предварително и в такъв случай ястието ще бъде готово за по-кратко време./
Няма коментари:
Публикуване на коментар