Свински сърца не съм яла, или ако съм яла, не си спомням. За неядащите свински дроб реших
да приготвя панирани свински сърца.
Как да ги почистя се информирах от Google. Да ги разрежда с нож, да изчистя
аорта, мускулни влакна, кръв и т.н. И понеже и аз не знаех какво точно правя,
то като се разреже сърцето се вижда какво да се изчисти. Направих и снимки.
Сърцата измивам под течаща вода и сварявам за 1 час в
тенджера под налагане. Оттам нататък е лесно и бързо.
За 3 порции:
* 2 сварени свински сърца (около 600 г)
* сол на вкус
* черен пипер на вкус
* мащерка и сминдух за поръсване – отново на вкус
* олио за пържене
За паниране:
* 3 яйца
*около 150 г галета
Сварените сърца се нарязват на филийки, поръсват се с
подправките, панират се последователно в разбити яйца, галета, отново яйца и галета и
се пържат в сгорещено олио до зачервяване.
За мезе към бира и вино са чудесни. Но стават и за основно,
сервирани с млечен сос, свежа салата и студено питие.
Няма коментари:
Публикуване на коментар