За основата:
* 200 г бисквити Орео
* 60 г краве масло (на стайна температура)
За крема:
* 600 г крема сирене
* 400 г заквасена сметана
* 120 грама натрошени на едро бисквитки Орео
* 70 г пудра захар
* 2 ч.л. ванилия екстракт
За заливката:
* 100 г тъмен шоколад с поне 50% какао
* 100 г млечен шоколад
* 20 г краве масло
* 60-80 мл прясно мляко
За украса:
* няколко бисквитки Орео
За основата:
Бисквитите се смилат в блендер заедно с размекнатото краве масло. Сместа се изсипва в тавичка с откопчаващо се дъно, с диаметър 20 см, или се поставя ринг в сервизна чиния и се изравнява хубаво основата, като се притиска. Оставя се в хладилника да се стегне за 30 минути.
През това време се приготвя кремът.
За крема:
Крема сиренето, пудрата захар и ванилията се смесват и сместа се разбива с миксер. Добавя се заквасената сметана и се разбива за кратко (15-20 секунди), докато се смесят продуктите. Към сместа се добавят натрошени на едро Орио бисквитки.
Кремът се добавя върху основния бисквитен блат и се изравнява.
Отново се слага чийзкейкът да стегне за поне 30 минути в хладилника.
През това време се приготвя шоколадовата заливка.
За шоколадовата заливка:
Смесват се начупеният шоколад, маслото и млякото и се разтопяват на водна баня, докато се получи хомогенна смес.
Изсипва се върху крема, изравнява се, подреждат се бисквитките отгоре, срязани наполовина и чийзкейкът се охлажда 3-4 часа преди консумация.
Няма коментари:
Публикуване на коментар