Чийзкейкът приготвих в малки чаши с вместимост 120 мл. Изляоха 8 броя. Под 5 г нетни въглехидрати за порция. Ако искате да приготвите стандартен чийзкейк с диаметър на формата 20 см, то удвоете продуктите.
За основата:
* 50 г бланширано бадемово брашно
* 15 г кокосово брашно
* 1 с.л. еритритол на прах (смилам го в мелничка за кафе)
* 40 г краве масло
* щипка сол
За чийзкрема:
* 250 г маскарпоне, или крема сирене Филаделфия (може и Рикота)
* 60 г еритритол на прах
* 200 мл млечна сметана /охладена/
* 1 ч.л. ванилия екстракт
За глазура:
* 250 г черници (може боровинки, къпини) пресни или замразени
* 100 мл вода
* 3 с.л. еритритол
* 1 с.л. желатин разтворен в 50 мл студена вода
За глазурата:
Смесват се черниците с еритритола и водата, загряват се за съвсем кратко, да пуснат сок, но да не се разкашкат. Желатинът се разтваря в студената вода, оставя се да се втвърди, след което се загрява в микровълнова фурна за 7-8 секунди, колкото да се втечни. Добавя се към леко топлата смес с черниците (не трябва да е гореща) и се разбърква сместа. Оставя се да се охлади на стайна температура, а след това за кратко в хладилник и когато започне леко да се сгъстява, трябва да се разпредели в чашите върху чийзкрема.
За основата:
В купа се смесват бадемовото брашно, кокосовото брашно, еритритола на прах и маслото нарязано на малки кубчета. С лъжица се стрива сместа, така че да се образуват маслени трохи и брашната да поемат маслото.
Разпределя се в 8 малки чашки и се изравнява с лъжица.
За крема:
Сиренето се смесва с еритритола на прах и ванилията и се разбърква с лъжица. Сметаната се разбива с миксер на пухкав крем (около 2 минути). Не разбивайте до твърдост, защото много лесно се пресича. Когато започне да се сгъстява, спрете миксера. Към сметаната се добавя маскарпонето и се разбива с миксера за 20-30 секунди, колкото да се смесят съставките.
Кремът се разпределя върху бисквитената смес и се изравнява.
Върху крема се разпределя и леко желираната смес с черници, изравнява се и чийзкейкът се охлажда поне 4 часа преди консумация.
Няма коментари:
Публикуване на коментар