Tonteki
Тонтеки буквално значи- свинска пържола, а добавката към нея е пикантен кафяво-чеснов сос. Много вкусно, много лесно за приготвяне ястие, което след забързания ден днес и късното прибиране вкъщи, ми дойде идеално за вечеря, без много суетене в кухнята. Бях планирала ястието, затова си подготвих месото, а когато се прибрах имах вкусна вечеря за по-малко от 30 минути.
Интересното около ястието е, че е създадено през 60-те години в Япония, в град Йокаичи, но от собственик на китайски ресторант, с цел първо да задоволи физически трудещите се работници в индустриалния град, но бързо печели популярност и сред други хора и се предлага в много ресторанти вече в Япония, с разновидност на кафявия сос.
Съставките са прости. Свинска пържола, няколко соса, сол и пипер и става чудесно ястие за бърз обяд или вечеря. Аз със сигурност ще го приготвям често. Особено ако нямам много време за кухнята.
Няма коментари:
Публикуване на коментар