вторник, 28 февруари 2023 г.

Дърпано месо от младо говедо


Днес ви предлагам рецепта с месо от младо говедо, от фермата в село Вранино, на фирма ЕТ Лиман 8, което може да закупите онлайн от https://magazinnatural.bg/  Предлагат изключително крехко и вкусно говеждо месо, което освен че може да поръчате онлайн, може да закупите и от физическия магазин на адрес: бул. "България" 30- гр. Каварна, област Добрич

В магазина, освен вкусно говеждо, може да намерите различни фермерски продукти, хранителни нехранителни продукти, козметика, напитки, сушени плодове и ядки и различни етерични масла, добавки, био продукти.

Ето и рецептата за приготвяне на месото.


Дърпано месо от младо говедо


Нужни продукти:

* 800 г плешка от младо говедо

* 50 г кетчуп

* 1 ч.л. горчица

* 1 ч.л. мед

* 1 ч.л. микс подправка за барбекю

* 1 и 1/2 ч.л. сол

* 1 ч.л. бял смлян пипер/ или черен пипер

* 1 ч.л. червен пипер


* 100 мл бяло вино/или розе

* 100 мл вода

* 4-5 с.л. зехтин или олио


Всички подправки се смесват в купа и разбъркват. Към тях се добавят горчицата, кетчупа, меда и се разбърква сместа. Намазва се говеждото месо и се поставя в глинен съд или по-малка тава. Отгоре се добавят виното, водата, мазнината и ястието се готви под капак или фолио в продължение на 4 часа на температура 150 градуса. Последващо се маха капака или фолиото и се запича 15 минути. Готовото ястие се оставя леко да се охлади и месото се накъсва с вилица на конци.

По желание, ако сосът не се е изпарил много, може да се прехвърли в малък съд на котлона и да се сгъсти с 1 с.л. нишесте разтоврена в 30-40 мл студена вода. Изсипва се към соса и се вари минута, две, докато се сгъсти.

Месото е идеално за похапване в сандвич, или просто с гарнитура от зеленчуци, картофи.


В профила на magazin_natural_kavarna  в Инстаграм в момента тече игра и може да спечелите ваучер за пазаруване на стойност 50 лв и да напълните кошница с желани продукти.

Играта е активна от 27.02.2023 г. до 7.03.2023 г.  включително. На 8.03.2023 г, в профила на  magazin_natural_kavarna, ще бъде изтеглен един печеливш, който ще получи ваучери на стойност 50 лв, за пазаруване в онлайн или физическия "Магазин Натурал".





2 коментара:

Цветомира Веселинова каза...

С радост посещавам този кулинарен сайт! Браво за труда! Поздравления! Ще препоръчам на приятелите си!
Best Regards
╰┈➤ ① Шарена Черга с любов към България

╰┈➤ ① Много мило Много сладко

╰┈➤ ① Рецепти вкусни кулинарни рецепти от Готвим с Любов

Kokona каза...

Благодаря 🙂