Килограм свински врат без кост или свински бут без кост. За маринатата на месото: 150 мл. водка, 100 гр. мед, 250 мл. кока-кола, сол и черен пипер.
За плънката: 2-3 кисели краставички, 2-3 гъби, 2-3 парченца бекон, или пуешко филе, 100 гр. топено сирене или кашкавал, черен пипер, мазнина за готвене.
Нарязваме свинския врат(бут) на 4 еднакви пържоли и ги начукваме добре. Посоляваме ги, поръсваме ги с черен пипер и ги нареждаме в тава. В купа приготвяме маринатата от мед, водка и кока-кола и я изсипваме върху пържолите. Покриваме ги с фолио и ги оставяме да престоят около 3-4 часа в марината. В малко олио запържваме ситно нарязаните гъби и бекон, подправени с черен пипер. Нарязваме краставичките на ситно. Изваждаме пържолите от маринатата. Във всяка една добавяме от плънката- гъби с бекон, нарязана кисела краставица и парченце топено сирене,навиваме на роле и забождаме с клечки, или увиваме стегнато с дебел конец. Застиламе с алуминиево фолио тава за печене, добавяме съвсем малко мазнина и нареждаме ролетата. Печем в сгорещена фурна на 200 градуса около 45 мин, като ги обръщаме от време на време да се запекът равномерно. Изваждаме, отстраняваме клечките (конеца) и сервираме с желаната гарнитура- в случая картофена салата.
Няма коментари:
Публикуване на коментар