* 1 кг пилешки дробчета
* 1 голям домат (350-400 г)
* 100 г моцарела
* 150 г кашкавал
* 30-40 г краве масло
* 1 ч.л. риган
* сол
* черен пипер
Дробчетата се бланшират в подсолена вода за 2-3 минути. Изваждат се и се поставят в тавичка/глинен съд, Подправят се със сол, пипер и риган, добавя се разтопено краве масло и се разбъркват. Добавя се обелен и нарязан на едри парчета домат, накъсва се моцарела и дробчетата се пекат в загрята фурна на 200 градуса за около 20 минути. Поръсват се с кашкавал и се запичат за още 10 минути.
Сервирани са с гриловани тиквички и патладжани, овкусени със зехтин и сол.
1 коментар:
И ние сме днес на дробчета, не съм се сещала обаче така да ги приготвя:)
Публикуване на коментар