Показвам ви моя вариант на салата "Цезар". Правя и с пилешко месо, и в класически вариант.
За една голяма купа салата:
* 1 салата айсберг
* 500 г пилешко филе
* сол
* черен пипер
* 4 филийки тостерен хляб
* 50-60 г пармезан или грана падано
За соса:
* 1 сварено яйце 3 минути (ползва се само жълтъкът, но и да сложите цялото яйце, няма никакъв проблем/ просто го изгребете с лъжичка)
* 1 рибка аншоа от консерва
* 1 скилидка чесън
* 1/2 ч.л. сол
* 1-2 ч.л. урочестър сос ( с повече е по-добре)
* 1/2 ч.л. меландж пипер (или смлян черен пипер)
* сокът на 1/2 лимон
* 1 ч.л. дижонска горчица
* 100 мл зехтин
За соса: Всички продукти се слагат в съд и се пасират с пасатор.
Филето се овкусява със сол и пипер и се изпича на грил тиган. Нарязва се на хапки.
Може да нарежете предварително месото и да изпечете на хапки.
Филийките хляб се нарязват на кубчета и се изпичат в тава във фурната, покрита с хартия за печене. По желание може да поръсите със зехтин. Може да изпечете и в тиган с няколко капки зехтин. Не препоръчвам да печете на тостера.
В голяма купа се накъсва айсберг салатата, добавят се пилешкото филе на хапки и крутоните, овкусява се салатата със сос и се гарнира с настърган на едро пармезан.
* 1 скилидка чесън
* 1/2 ч.л. сол
* 1-2 ч.л. урочестър сос ( с повече е по-добре)
* 1/2 ч.л. меландж пипер (или смлян черен пипер)
* сокът на 1/2 лимон
* 1 ч.л. дижонска горчица
* 100 мл зехтин
За соса: Всички продукти се слагат в съд и се пасират с пасатор.
Филето се овкусява със сол и пипер и се изпича на грил тиган. Нарязва се на хапки.
Може да нарежете предварително месото и да изпечете на хапки.
Филийките хляб се нарязват на кубчета и се изпичат в тава във фурната, покрита с хартия за печене. По желание може да поръсите със зехтин. Може да изпечете и в тиган с няколко капки зехтин. Не препоръчвам да печете на тостера.
В голяма купа се накъсва айсберг салатата, добавят се пилешкото филе на хапки и крутоните, овкусява се салатата със сос и се гарнира с настърган на едро пармезан.
Няма коментари:
Публикуване на коментар