Обичам това фалшиво тирамису. Просто ми е леко и вкусно. И макар бишкотите да си ги приготвям аз /по рецепта на www.cookwithasmile.com /, то десертът се приготвя за малко повече от половин час. Бишкотите се правят изключително лесно и се пекат бързо. Десертът може да се приготви в дълбока купа, в индивидуални купички, или във форма с откопчаващо се дъно с диаметър 20 см.
Домашни бишкоти - 24-26 броя
* 3 яйца
* 110 г пудра захар
* 120 г брашно
* 1 ч.л. ванилов екстракт
* пудра захар за поръсване
Фурната се загрява на 180 градуса.
За направа на бишкотите яйцата се разделят на белтъци и жълтъци.
Белтъците се разбиват с половината захар на гъста и лъскава смес, докато се образуват връхчета при разбиване, които да не спадат.
Жълтъците, ванилията и останалата захар се разбиват за 2-3 минути на висока степен на миксера.
С помощта на шпатула се добавят жълтъците към белтъците и се разбъркват в една посока, като се загребва от сместа отдолу и се обръща отгоре.
Брашното се добавя на две части към яйчената смес, като се разбърква по същия начин, да не спадне сместа, а да остане въздушна и пухкава.
Подготвя се голяма тава покрита с хартия за печене.
С помощта на лъжица се сипва от сместа в тавата, като се оформят кръгли бишкоти /не е нужно да са с правили форми, но по желание може да се шприцоват/. Поръсват се с пудра захар.
Бишкотите се пекат за около 10 минути. /Внимавайте да не ги препечете! Когато леко порозовеят ги извадете./
Оставят се да се охладят.
За крема
* 700 г заквасена сметана
* 4-5 с.л. пудра захар /на вкус/
* 1 ч.л. ванилова есенция
Смесват се заквасената сметана, ванилията и пудрата захар. Сместа се разбърква с лъжица.
За шоколадовия сос
* 3 пълни с.л. какао (около 30 г)
* 3 лъжици краве масло студено ( около 30 г)
* 3 с.л. захар (около 30 г)
* 6 с.л. вода
Смесват се всички продукти в малък съд и се загряват на умерен огън, като сместа се разбърква до получаване на шоколадов сос / около 2 минути и сосът е готов/
За напояване на бишкотите
* 2 чаши двойно еспресо- охладено /може разбира се шварц кафе, или нес кафе, но с еспресо ми харесва най-много тирамисуто/
* 4 с.л. захар
* 2-3 с.л. ром /или ромова есенция/
За украса
* 1 с.л. какао
* няколко ягоди/малини
Приготвяне на тирамисуто
В сервизна купа или форма се поставят ред напоени в кафе бишкоти. Отгоре се разпределя половината сметанов крем и половината шоколадов сос, като се поръсва с лъжица. По желание може да добавите няколко ягоди или малини. Отгоре се поставя втори ред напоени с кафе бишкоти и се разпределя останалия сметанов крем последван от шоколадовия сос. Тирамисуто се поръсва с какао и по желание се украсява с няколко ягоди, бишкоти и шоколадов сос.
Охлажда се поне 4 часа преди консумация.
1 коментар:
Kami menyediakan permainan beragam di Bandar Togel Terbesar Coloktoto dengan pelayanan terbaik. Sehingga mampu memberikan pelayanan yang nyaman hingga kalian bisa merasakan permainan online terbaik. Serta adanya pelayanan kelas profesional siap kita berikan kepada pemain yang setia bermain di situs kami. Dengan bermain di Coloktoto, maka bisa dipastikan kalian akan mendapatkan beragam keuntungan terbesar. Kami menawarkan beragam keuntungan dengan promosi menarik agar kalian tetap merasakan keuntungan setiap hari bermain di situs kami.
Публикуване на коментар