За тестото:
* 200 мл прясно мляко
* 200 г кисело мляко
* 20 г прясна мая
* 30 мл олио
* 1 ч.л. бакпулвер
* 1 ч.л. сол
* 1 с.л. захар
* 650 г брашно (плюс още малко за разточване)
Пълнеж:
* 400 г краве сирене
* 1 яйце
За намазване:
* 50 г краве масло
* 50 мл олио
* 1 яйце
* сусам за поръсване
За тестото:
/Може да бъде омесено и в хлебопекарна/
В леко затопленото прясно мляко се разтварят маята, захарта и 3-4 с.л. брашно. Сместа се разбърква и се оставя сместа да втаса и да се надигне.
Останалата част от брашното се пресява в купа, добавят се бакпулверът и солта, киселото мляко и олиото, добавя се втасалата мая и се замесва тесто. Покрива се с кърпа или или фолио за свежо съхранение и се оставя да втаса на топло за около 40 минути.
Пълнеж:
Натрошава се сиренето и се смесва и разбърква с яйцето.
За намазване:
Разтопява се кравето масло, смесва се с олиото.
Готовото тесто се разделя на 6 части, всяка се разточва на правоъгълник, върху поръсен плот с брашно, намазва се със сместа от олио и масло, разпределят се в средата 2-3 пълни лъжици сирене и се навива на руло. Готовите рула се разпределят в тава покрита с хартия за печене с разстояние помежду им, след това се нарязват на 4 рулца.
Покрива се тавата с фолио или кърпа и се оставят да втасат за 30-40 минути.
В останалата смес от масло и олио се добавя едно яйце и се разбърква. Със сместа се намазват втасалите рогчета, поръсват се обилно със сусам и се пекат на средна скара във фурната на 190 градуса, за около 35 минути или на функция долно нагряване с вентилатор, отново на средна скара, за около 30 минути, или докато клечка забодена в рогчето излезе суха.
1 коментар:
Уникални кулинарни рецепти! Обожавам кулинарни рецепти със сусам! Благодарим Ви, уважаеми, че споделихте тази радост с нас!
Поздрави от "Готвим с Любов" team ! 👨🍳🍲☆
Публикуване на коментар