четвъртък, 11 октомври 2012 г.
Йогурт кейк с ягодов сос
Необходими продукти:
фреш от 3 броя портокали
кората от 1 портокал
1 1/2 кофичка кисело мляко
40 г желатин
500 мл разбита сметана „Хопла
200 г захар
За добуш платката:
3 яйца
120 г захар
100 г брашно
За ягодовия сос:
500 г ягоди
500 мл вода
300 г захар
Начин на приготвяне:
1. Захарта, киселото мляко, фрешът, настърганата кора и разтопеният желатин се смесват и се добавя сметаната.
2. Жълтъците се разбиват с половината захар, а белтъците – с останалата. Смесват се внимателно, като се добавя брашното. Сместа се разстила на дъното на форма върху хартия за печене и платката се пече на 180 градуса до готовност.
3. Ягодите, водата и захарта се поставят в касеролка и се варят до готовност на плодовете. След това се пасират и прецеждат през цедка.
4. Сместа с желатина се изсипва върху добуш платката. Оставя се в хладилник да стегне. Сервира се с ягодовия сос.
Източник: Бон Апети
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
1 коментар:
Ей този кейк най-ми харесва от всичките ти тортени предложения от тези дни!
Може би защото е млечен :))
Публикуване на коментар