За тестото:
1 кг. брашно
1 кубче прясна мая - 42 г
1 к.л. сол
1 к.л. захар
50 г. олио, масло или маргарин
200 г кофичка кисело мляко
2 яйца
200 мл топла вода
За плънката:
300 г. свински дроб
2 сварени яйца
сол
черен пипер
една глава ситно нарязан и запържен лук по желание
Приготвяне:
Брашното се пресява в тава и се прави кладенче. В стъклена или пластмасова купичка се разтваря маята с малко топла вода. Прибавя се захарта, солта и около 4 с.л. брашно и сместа се оставя да втаса.
Готовата смес се изсипва в кладенчето, прибавя се мазнината, киселото мляко, яйцата и топла вода и се замесва тесто.
Оставя се да втаса.
След като е увеличило двойно обема си се премесва отново.
Разделя се на топки и се разточват листи.
От всеки лист се изрязват правоъгълници, поставя се плънка и се затварят като се притискат в краищата.
Пържат се в сгорещено олио до готовност.
Плънката:
Дробът се измива добре и се сварява.
Нарязва се на ситно, по желание може и да се смели.
Прибавят се намачканите сварени яйца, подправките и запържения лук - без мазнината.
Сместа се обърква и е готова за пълнеж.
По желание могат да се прибавят и други подправки.
1 коментар:
Оффф , това ще ми хареса много , ама трябва да приспя съвеста си за малко :( ! :)
Спорна седмица ,Кокона !
Публикуване на коментар