вторник, 11 юни 2013 г.

Домашни Сълзици




* 1 кг бутер тесто
* 200 -300 г. захар

* Работи се със студено бутер тесто. Не трябва да е меко, а твърдо.
* Изрязват се тънки ленти. Всяка се навива на охлюв или по желание.
* В чинийка изсипваме захар. Поставяме сълзицата и я притискаме да залепне
добре захарта от едната и страна, с малко повече натиск. Обръщаме и нареждаме в тавата със захарната част нагоре.
* Печем в силно сгорещена фурна, докато добият златист цвят.
* Не е нужно да се използва масло, но е добре тавата да се покрие с хартия за печене, понеже захарта се карамелизира и е малко по-трудно за почистване и изваждане на сълзиците.



2 коментара:

Роси каза...

Да идвам за закуска казваш,Даре?Както ги обичам ще ти опустоша тавичката сълзици за нула време :) .
С пожелание за хубав вторник и прекрасно лято!

Marta каза...

Отдавна се каня на сълзиците. Трябва да ги направя!