четвъртък, 13 юни 2013 г.

Лесен ябълков щрудел с бутер тесто





Продукти:
* 500 г бутер тесто
* 2 ябълки
* 50 г захар
* 1 ванилия
* 1 к.л. канела
* 1 жълтък
* пудра захар за поръсване

Приготвяне:
* Ябълките се обелват и настъргват в купа. Добавя се ванилията, захарта и канелата и всичко се разбърква.
* Бутер тестото се разстила на плота и се нарязва на правоъгълници. Във всеки един правоъгълник се поставя в единия край от плънката и се затваря с другия край. С помощта на вилица или нож се притиска добре по всички краища.
* Щруделите се нареждат в тава покрита с хартия за печене. С нож се правят разрези отгоре, за да излиза въздуха при печене. Намазват се с жълтък и се пекат в загрята фурна на 220 градуса около 15 мин, или докато бухнат и хванат златист загар.
* Изваждат се, оставят се да се охладят и се поръсват с пудра захар.




2 коментара:

Анонимен каза...

15 минути ми се струва много малко време за изпичането. При мене се пече за около 35 минути на 210 градуса Целзий или 410 градуса по Фаренхайт.

Kokona каза...

15 мин при мен са достатъчни. Щруделите са малки и ако стоят повече ще прегорят.
Зависи и от фурната, затова съм писала: "се пекат в загрята фурна на 220 градуса около 15 мин, ИЛИ докато бухнат и хванат златист загар.