понеделник, 10 юни 2013 г.

Таралежи от кайма и варени яйца

За 10 броя





Необходими продукти:
* 10 яйца
* 500 г. кайма
* 20 г. галета
* 1 яйце за объркване на каймата,
* подправки за каймата по желание ( ползвах сол, черен пипер, чубрица)
* зрънца черен пипер за очички, фиде за бодли и морков за муцунка.
* олио за намазване на тавата.


Начин на приготвяне:
Сваряваме яйцата и ги обелваме. Смесваме каймата с подправките, яйцето
и галетата и я разделяме на 10 топки. Всяка топка разтсиламе с ръка,
слагаме цялото яйце и с приплъзване го покриваме добре с каймата. Леко с
пръсти изтегляме муцунка. Нареждаме таралежите в намаслена тава,
слагаме зрънцата пипер за очи, набождаме начупеното фиде за бодли и
четвъртинка резенче морков за муцуна и печем - 15 мин на загрята фурна.




Няма коментари: