Продукти:
* 1 кг картофи
* 100 г сирене
* 100 г кашкавал
* 50 г шунка, или бекон
* 200 мл готварска сметана, няколко стръка копър, бял смлян пипер на
вкус.
Приготвяне:
* Картофите се сваряват цели с кората, като се внимава да не се разварят, а да останат по-твърди.
* Всеки картоф се увива плътно с фолио в основата - прави се като кошничка от намачкано фолио.
* Цепват се на кръст и се пълнят със сместа.
* Нареждат се в тава и се пекат около 15-20 мин в загрята фурна на 220 градуса.
За пълнежа:
* Смесват се готварската сметана с натрошеното сирене, настъргания кашкавал и нарязания на ситно бекон или шунка. Пълнежът се подправя със смлян бял пипер и нарязан на ситно копър.
По идея на Елина Чунчукова
Няма коментари:
Публикуване на коментар