Продукти:
* 1 сом около 1 кг - 1,5 кг
* 100 г. ориз
* 1 морков
* 1 малка главичка лук
* 50 г. едро нарязани орехови ядки
* 2-3 гъби печурка
* 1 ч.л. универсална подправка за риба ( или подправки по ваш вкус)
* сол и бял смлян пипер на вкус
* 2-3 с.л. зехтин
Приготвяне:
* Запържваме в зехтина ситно нарязаните лук и морков и добавяме ориз, и нарязаните на ситно гъби.
* Разбъркваме за кратко и отстраняваме сместа от котлона. Добавяме подправките и ядките нарязани на едро. Разбъркваме добре и с тази смес пълним измитият и
почистен от вътрешностите сом.
* Зашиваме рибата с дебел конец, посоляваме я и слагаме в намаслена тава покрита с хартия за печене.
* Печем в загрята фурна на 200 градуса , първите 30 мин. покрита с фолио за печене, след това фолиото се отстранява и рибата се оставя да се запече.
* Сервираме с резени лимон.
Няма коментари:
Публикуване на коментар