Продукти:
За 2 порции:
* 200 г талиатели
* 2 кренвирша
* 2 продълговати домата (тип чушка)
* 10 броя маслини без костилка
* 1 морков
* 4 с.л. зехтин
* сол
* бял смлян пипер
* 100 г заквасена сметана
* 50 г твърд кашкавал
Приготвяне:
* Талиателите сваряваме по описание на опаковката в леко подсолена вода. След като са готови ги изсипваме в гевгир и измиваме под течаща студена вода. Оставяме да се отцедят.
* Нарязваме кренвиршите и доматите на кръгчета, маслините и морковът на ивици и ги слагаме в тиган с незалепващо покритие. Добавяме зехтин и запържваме за около 3-4 мин.
* Добавяме сол, бял смлян пипер и босилек, добавяме и сметаната, разбъркваме и отстраняваме от котлона.
* В средата на сервизна чиния поставяме талиатели. поръсваме с настърган кашкавал, слагаме от плънката в средата и затопляме за 2 мин в микровълнова преди сервиране.
Няма коментари:
Публикуване на коментар