четвъртък, 13 юни 2013 г.

Панирани пълнени тиквички




Продукти:
* 2 големи тиквички

Плънка:
* 2 яйца
* 400 гр сирене
* копър
* бял или черен пипер

Приготвяне:
Разбъркваме яйцата с натрошено сирене и добавяме бял пипер и нарязан на ситно копър.

За панировка:
* 4 яйца
* 1 ч.ч брашно
* 1 ч.ч. газирана вода
* сол

* Разбиваме с миксер жълтъците заедно с брашното, солта и газираната вода на ниска степен на миксера.
* Белтъците разбиваме отделно на сняг и после добавяме при жълтъците като внимателно разбъркваме с дървена лъжица, за да не спадне сместа.
* Тиквичките могат да се срежат или по дължина или на кръгчета. Осоляваме ги. Слагаме върху едното кръгче от плънката и отгоре притискаме с второто кръгче. Потапяме в панировката и пържим от двете страни в сгорещено олио.
* Тиквичките леко хрупат и са с много приятен вкус.
* По желание, може първо осолените тиквички да се изпекът на грил и след това
да се панират с плънката.
* С патладжани се получава същият чудесен резултат.






4 коментара:

Екатерина каза...

Много ги харесвам, само че в моята рецепта се пържат първо, след това се слепват със сиренето и тогава се панират. Много пържене ми идва, затова твоят вариант много ми допада. Страхотни са! Поздрави!

di_ani каза...

Впечатляваща серия рецепти -
не успях да разгледам подробно това мащабно включване,
но видях много хубави идеи,
свежи и изкушаващи предложения за ястия, салати и десерти.
Изпълненията страхотни. Моите поздравления!
Явно ще се връщам пак,
благодаря, хубаво и усмихнато лято!

Роси каза...

Даре,пак приканваш към злоупотреба :)!Много вкусно-няма спор!И с каква златиста,пухкава панировка си ги облякла-мммм!Хубав петък пожелавам!

оферти за гърция 2013 каза...

наистина невероятна рецепта -ще я приготвя при първа възможност - мерси че я споделихте тук с всички нас - поздрави и до скоро