Продукти:
* 2 пъстърви
* 30 г
кашкавал
* 1 малък морков
* 1/2 зелена ябълка
* 1 стрък лук
* 8-10 броя маслини
* 1 кг
бутер тесто за 2 риби
* олио/зехтин
* сол
* бял смлян пипер
* 1 лимон за украса
Приготвяне:
* Почистете
и измийте пъстървите и ги разрежете от страната на корема до опашката.
* Внимателно с остър нож отстранете костите от гръбнака.
* Посолете и ги напълнете с настърган кашкавал смесен с нарязан на ситно лук и добавен на вкус смлян бял пипер.
* Добавете нарязани на кръгчета маслини, ябълка и морков нарязани на пръчици и зашийте отвора с игла и конец.
* Поставете в намазана с мазнина тава покрита с хартия за печене.
* Облечете рибата в бутер тесто. Може да я покриете с цял лист, но може да бъде както в случая с лентички бутер тесто.
* Внимателно с остър нож отстранете костите от гръбнака.
* Посолете и ги напълнете с настърган кашкавал смесен с нарязан на ситно лук и добавен на вкус смлян бял пипер.
* Добавете нарязани на кръгчета маслини, ябълка и морков нарязани на пръчици и зашийте отвора с игла и конец.
* Поставете в намазана с мазнина тава покрита с хартия за печене.
* Облечете рибата в бутер тесто. Може да я покриете с цял лист, но може да бъде както в случая с лентички бутер тесто.
* Печете в загрята на 200 градуса фурна, около 50 мин.
1 коментар:
Красиво оформено и много идейно!
Поздрави!
Публикуване на коментар