Идеята за тази риба взех от приятелка - Силвия Тончева, като смених някои съставки, а рецептата по принцип е с риба Хек, но реших да я заменя с Пангасиус.
Продукти:
* 500 г филе пангасиус
* 30 броя лозови листа
* 3 с.л. зехтин
* 50 мл лимонов сок
* 1 ч.л. мащерка
* 1/2 ч.л. чесън на прах
* 20 г маково семе
* 2-3 стръка копър - нарязани на ситно
* 100 мл сухо бяло вино
* сол на вкус
* 1/2 ч.л. бял смлян пипер
Приготвяне:
* Рибата нарязваме на хапки - големи, колкото да се поберат в лозов лист и да се завият на сарма.
* В купа поставяме подправките - без маковото семе и виното, добавяме рибата и разбъркваме добре. Оставяме да постои 1 час в маринатата.
* Слагаме парче риба в лозов лист, поръсваме с маково семе, завиваме на сарма и нареждаме в тава плътно една до друга.
* Добавяме виното, завиваме с фолио и печем 50 мин в силно загрята фурна.
* Откриваме фолиото и оставяме да се запече за около 10 мин.
* Сервираме с картофки/ при ВМ-НВХ без картофи/, таратор, или млечен сос по желание.
3 коментара:
Даре, аз правя пъстърва в лозов лист и става чудесна :)
И твоята риба със сигурност е много вкусна!
а вы отвечаете на комментарии на vkusenden.blogspot.ru или просто их удаляете?
Да, отвечаю :)
Публикуване на коментар