За рецептата използвах ябълков мармалад. Просто той ми е най-гъст от мармаладите, които приготвяме вкъщи и залагам на него като пълнеж на тестени изделия, а и ми е сред любимите като вкус.
Рецептата на Ивана може да видите тук : Венец от пан бриош със сливов мармалад
Използвах същите продукти, единствено ми пое повече брашно тестото и го отбелязвам.
За тестото:
* 500 гр. брашно
* 1 яйце + 1 жълтък
* 80 гр. захар
* 15 гр. мая от кубче
* 180 мл. прясно мляко
* 60 мл. олио
* 1 с.л. мед
* 1 равна ч.л. сол
* 2 ванилии
За пълнеж:
* 300 гр. ябълков мармалад ( или друг по желание)
* 1 разбит белтък за намазване на бриоша
* пудра захар за поръсване
Тестото омесих в хлебопекарната на програма тесто и оставих да втаса в нея. Извадих го, разточих на правоъгълна кора, намазах с мармалада равномерно и навих на руло.
Рулото сложих в намазана с олио и поръсена с брашно кексова форма с дупка в средата. Оставих да втаса отново, след това направих разрези с нож, намазах с разбит белтък и пекох около 40 мин на 170 градуса, като след като хвана лека коричка отгоре го покрих с лист алуминиево фолио, за да не изгори.
Готовият бриош оставих да се охлади, извадих от формата и поръсих с пудра захар.
Препоръчвам! Много сполучлива рецепта. На вкус е като кифлите с мармалад, от едно време - пухкави и вкусни.
5 коментара:
След толкова хвалби ще ме накараш да го правя пак:)! Чудесен се е получил, Кокона и се радвам, че ти е харесала рецептата! Благодаря за избора!
Поздрав с пожелание за хубава вечер!
Вълшебно изглежда - разкошен бриош, Даре,
прекрасна рецепта на Ивана и майсторско изпълнение,
харесва ми и с двата вкуса.
Благодаря на двете ви, поздрави и хубава лято!
Ивана, Дианка, благодаря ви :)
Wat een mooie brioche! Je foto's zijn prachtig.
groetjes,
Ymme
Dank, Ymme :)
Публикуване на коментар