500 г пилешко филе
120 г бамбук от консерва (отцеден)
3-4 гъби печурки
2 моркова нарязани на лентички с белачка за зеленчуци
4 скилидки чесън
30 г пресен джинджифил
4 с. л. царевично нишесте
150 мл вода
120 мл олио
3 с. л. соев сос
сол на вкус /при мен равна чаена лъжичка сол
Филето се нарязва на тънки ленти, овалва се с 3 с.л. царевично нишесте и се пържи в 60 мл загрято в уок олио на 2-3 пъти, до готовност, за около 3-4 минути.
В уока се сгорещява останалото олио и се пържат нарязаните на ситно чесън и джинджифил, след минута се прибавят морковите, а след тях и гъбите нарязани на тънки резени. Пържат се до леко златисто и към тях се добавя отцедения бамбук. Връща се месото в тигана, посолява се, слага се соевия сос, налива се водата, в която е разтворена лъжицата нишесте и ястието се бърка около минута, две, докато се сгъсти.
Сваля се от котлона, сервира се по желание поръсено със сусам.
Няма коментари:
Публикуване на коментар