Тъй като много ми хареса първото хлебче, което направих с брашно от лимец и типово брашно, днес повторих рецептата, като пробвах да изпържа и мекици с част от тестото.
Много съм доволна от резултата. Получиха се вкусни мекици. :)
Продукти:
* 250 мл вода
* 20 г свежа мая или 1 ч.л. суха мая
* 1 ч.л. сол
* 1 и 1/2 с.л. захар
* 2 с.л. олио
* 200 г брашно от лимец
* 250 г типово брашно ( ползвах на фирма Мелко)
Приготвяне:
* Продуктите се слагат в описания ред в контейнера на хлебопекарната.
* Хлябът се пече на програма френски хляб за 700 г тесто.
* В случая използвах хлебопекарната само за да омеси тестото и да втаса вътре. Извадих го с намаслени ръце и една част оформих на топка, която сложих в тавичка намазана със слънчогледово олио, а от другата отделена част изпържих мекици.
* Хлебчето оставих да втаса във фурната ( не съм я загрявала).
* Изпекох на 200 градуса за 35 мин.
1 коментар:
И на закуска и на обяд ще съм тук:) Прекрасни предложения! Честито лято!!!
Публикуване на коментар