- 1 с. л. сусам
- 500 г брашно
- 1 брой жълтък + 2 с. л. кисело мляко жълтък за намазване на кренвиршките + кисело мляко
- 2 броя кренвирши
- 3 с. л. олио
- 20 г прясна мая
- 1 и 1/2 с. л. захар
- 1 ч. л. сол
- 100 г кисело мляко
- 200 мл вода
- 1 брой белтък
• Продуктите се слагат в контейнера на хлебопекарната (машина за хляб) в описания ред:
- белтък
- кисело мляко
- вода
- сол
- захар
- прясна мая
- олио
- брашно
• Пускаме хлебопекарната на програма тесто за 1 час и 30 минути.
• Готовото втасало тесто разделяме на 8 части.
• Всяка една разточваме на правоъгълник 20х20 см.
• В средата поставяме четвъртинка кренвирш и навиваме на руло.
• Двата края на кренвиршката подвиваме отдолу.
• Отгоре правим прорези с нож.
• Оставяме кренвиршките да втасат на топло за около 30 минути.
• Намазваме с разбит жълтък с кисело мляко и поръсваме със сусам.
• Печем 30 минути в загрята фурна на 200 градуса.
• При нужда покриваме с лист алуминиево фолио, за да не изгорят.
1 коментар:
Ауу, изглеждат превъзходно , а как обичам кремвиршки :) ! И на това топло как да включа фурната :( ?
Дано захлади , че да ги опитам :) 1
Публикуване на коментар