Продукти за 5 порции:
* 250 г. сирене маскарпоне
* 100 г. кристална захар
* 1 яйце
* 30 г. топинг шоколад
* 30 г. ром
* 30 г. шоколадов ликьор
* 10 броя бишкоти Савоярди
* 1 силно двойно еспресо
* какао за поръсване
* 150 мл. течна сметана (сладка сметана за разбиване)
Приготвяне:
* При желание, за да стане по лек крема, може да добавите повече сметана. В случая на снимките, десертът е с 300 мл сметана.
* Сиренето,яйцето и захарта се разбиват добре, прибавят се сметаната, рома, ликьора и топинга и се разбива до получаването на пухкав крем.
* В чаши за мелба се слагат по две бишкоти потопени в кафе и се покриват с крема. Поръсва се с какао.
* Престоява около 3 часа в хладилник преди консумация.
Няма коментари:
Публикуване на коментар