сряда, 8 април 2020 г.

Бърза тънка пица от тесто без мая



Ако ви харесва Бърканата пица, то опитайте и този вариант за бърза пица, от бъркано тесто, но без мая и други набухватели.
Пицата се прави много бързо и лесно. Отгоре може да добавите всякакви любими продукти. Във варианта, в който я видях, беше със салам пеперони, шунка, каймата от наденичките, доматен сос за пица и моцарела.
Направих я с налични продукти, а и повече обичам пица със сирена, затова добавих салам пеперони, скаморца, кашкавал и синьо сирене.
Ако пълнежът ви е по-малко, времето за печене ще се намали, т.е. ако сложите само салам, печете около 10-15 минути. А ако има повече пълнеж (кайма, шунка и салам), увеличете до максимум 20 минути.


Рецепта за една пица в тава 30х40 см:

За основата:
* 2 яйца (М размер)
* 180 мл прясно мляко
* 1 равна ч.л. сол (намалете солта, ако ще слагате повече сирена)
* 1 ч.л. сух стрит риган
* щипка черен пипер
* 120 г брашно

Върху моята пица сложих:
* 150 г пеперони
* около 200 г микс (скаморца, синьо сирене, кашкавал)
* 1 бурканче доматен сос за пица (кетчуп, лютеница)
* щипка риган


Яйцата, млякото и подправките се слагат в купа и се разбъркват с бъркалка. Накрая се слага брашното, разбърква се хубаво сместа, да няма бучици.
Тава с размери 30х40 см се покрива с хартия за печене и се напръсква с мазнина (олио, зехтин).  Изсипва се сместа и се изравнява. Отгоре се подрежда месната плънка (шунка, чоризо, пеперони, кайма и т.н.) и пицата се пече в загрята на 220 градуса фурна, на средна скара, за около 15 минути.

Изважда се, добавят се сосът за пица и сирената и пицата се пече още 10 минути, или докато се запекат сирената.



Пицата е бърза, лесна, с тънка и вкусна основа. Хареса ми :)

Източник: crazy-crust-pizza




2 коментара:

Васи каза...

Е, само такава пица не съм правила! Имам една книжка със 101 пици, и всяка събота пробваме по някоя, но такава там няма! Ще опитам в близките съботи - заинтригува ме тази основа. А пица фрита от предишната ти публикация и аз я гледах наскоро и се впечатлих - особено от това, че са я продавали на кредит!

vesela каза...

Записано и ще се прави!